A profi egérpad csuklótámasszal is rendelkezhet

Egérpad csuklótámasszal

Az irodai munkahelyeken kétségtelenül a legtöbbet használt eszköz a számítógép, laptop, illetve az ehhez tartozó kiegészítők.

Mivel általában a tartozékok milyenségén, típusán múlik a komfort, és itt gondolni kell az egérre, ennek a kiválasztása bizony nem elhanyagolható. A tapasztaltabbak az egérpad csuklótámasszal bíró típusát veszik meg, amelyik megadja azt a kényelmet az egész kéznek és testnek is, ami által ki lehet bírni azt a 6, 8 órát, amit az ember a gép előtt kell töltsön. Ha régebben nem is, azonban napjainkban már az ergonómiai szempontból megfelelő számítógépes munkahelyek kialakítása igen fontos szereppel bír.

Az ezzel foglalkozó szakemberek is egyetértenek abban, hogy a jelentéktelennek tűnő kellékek is sokat segíthetnek a helyes testtartás elérésben. Itt nemcsak a jó székre kell gondolni, hanem a gép perifériáira is. A kar terhelésének csökkentése érdekében célszerű csuklótámaszt helyezni a billentyűzet és egér alá is. Szerencsére az utóbbinál nagy segítséget nyújt az egérpad csuklótámasszal rendelkező típusa.