Ne maradjon le a nyugdíjbiztosítási adókedvezményekről idén!

Nyugdíjbiztosítás
Nyugdíjbiztosítás

Tervezhetővé, biztonságossá szeretné tenni nyugdíjas éveit? Fontosnak tartja, hogy a munkával töltött évek után se kelljen szűkölködnie semmiben? A szakemberek nem véletlen hívják fel a figyelmet rendszeresen a nyugdíj-előtakarékossági formákra, hiszen ezek segítségével nem csak megtakarításait ütemezheti, de állami adókedvezményt is igénybe vehet.

Jelenleg háromféle államilag támogatott nyugdíj megtakarításai forma közül választhatnak az érdeklődők, így a megtakarítási célú életbiztosítások, a NYESZ számla és az Önkéntes nyugdíjpénztár mellett lehet dönteni. Essen bármelyikre is a választás, az éves 20 %-os, de legfeljebb 130 ezer forintos összeget kitevő adókedvezmény mindenkit megillet. Természetesen különbség létezik a három forma között, elsősorban a hozamot, a hozzáférést és a biztonságot illetően.

Az adókedvezmény az adóévben befizetett személyi jövedelemadó terhére történik jóváírásra, tehát az évi nyugdíjcélú megtakarítás húsz százalékával csökkenthető a személyi jövedelemadó. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a háromféle nyugdíj megtakarítási formára együttesen igényelhető az adójóváírás, de annak összege nem haladhatja meg a 280 ezer forintot.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sok laikus nehezen igazodik el a területen, és a számukra leginkább megfelelő megtakarítási formát sem mindig könnyű kiválasztani. Ha nincs ideje arra, hogy önerőből tekintse át az egyre szélesebb piaci kínálatot, akkor a nyugdíjbiztosítás.com ajánlatai között minden bizonnyal egyszerűen rálel majd arra, mely elnyeri tetszését. Kérje a szakemberek segítségét!