Mitől annyira profi az örökégő kályha?

Kellemes hangulatot teremt

Az idősebbek közül még sokan vannak, akik pontosan tudják, hogy mit jelent a sparhelt. Ez a német „spar Herd”, vagyis takarékos tűzhely meghonosodott elnevezését takarja. A valóban akciós sparhelt egyszerűen megvásárolható a kandalloepites.hu shopban, ahol természetesen sok egyéb termék is megtekinthető és meg is vehető, akárcsak a mobil kályha, vízteres kandallóbetét vagy az energiatakarékos kandalló. Az akciós sparhelt azért jó választás, főleg a fatüzelésű modell, mert ez most is, akárcsak régen, egyben kályhaként is működött és működik.

A szerkezetnek a takarékos jellegét az is fokozta, hogy a különböző háztáji és háztartási hulladékot is el lehet benne égetni. Manapság, talán pontosan ezeknek az adottságoknak köszönhetően, ez a reneszánszát éli és úgy tűnik, hogy egyre divatosabb lesz. Az akciós sparhelt esetében a takarékos jellemző tényleg találó kifejezés, ugyanis a berendezés nagyon jól bánik az energiával.

Ezt elég csak egyszer megrakni ahhoz, hogy az ember főzni, sütni tudjon. Sőt, az ételeket is melegen tartja majd az akciós sparhelt. Azonban nem csupán a költséghatékonyságban remekel az eszköz. Ennek köszönhetően, ha lehet, még az eddigieknél is finomabb ételeket készíthető rajta, hiszen különleges karaktert ad az étel ízének. Az idősebbek ezt alá tudják támasztani. Manapság az örökégő kályha is nagyon divatos lett, ami nem is csoda. Ennek a nevéből már sejteni lehet, hogy mi is a titka a berendezésnek.

Persze csakis a hozzáértő szakemberek tudják, hogy mikor is nevezhető egy fűtési eszköz folyton égőnek és mennyire biztosít ez valóban folyamatos és egyenletes temperálást a házban. Az örökégő kályha nevet csakis akkor viselheti egy objektum, ha az megfelel az NFD 35376 szabványának. Mit is jelent ez? Nos, ha a tartozék képes egyetlen megrakással közel 10 órán keresztül lassú égésre, vagyis csökkentett üzemmód mellett működni úgy, hogy az ezután megmaradt parázsról a tűz újragyújtható legyen, akkor örökégő kályha fajtáról van szó. Természetesen nem árt tudni, hogy azok a típusok, amelyek megkapják ezt a minősítést, egytől-egyig ideális körülmények között lettek tesztelve.