Mit tartalmaznak a lomtalanítás árak?

lomtalanítás árak

A költözés során sok olyan tárgyra bukkanhat, amire már nincs szüksége és nem szívesen vinné magával az új lakásba. A lomtalanítás árak megtekinthetőek az interneten, így lesz arról egy átfogó képe, hogy mivel jár igénybe venni ezt a szolgáltatást. Amennyiben a költöztető cég ajánl ilyen lehetőséget, akkor mindenképpen érdemes megfontolni, hiszen elszállítják a lomokat és a feleslegessé vált bútorokat egyaránt.

A lomtalanítás árak meghatározó tényezője a helyszín, az emelet, valamint a tárgyak mennyisége. Mindezek mellett a tárgyak jellege is jelentős, mert nem mindegy, hogy bútorokról, könyvekről vagy használt elektrotechnikai készülékekről van szó. Irányadó árnak számít a 8000 Ft/m3 összeg, azonban ez vegyes dolgokra érvényes.

Ha bútorokról van szó, akkor legalább 20000 Ft az indulási összeg. Ebben az esetben a lomtalanítás árak tartalmazzák a rakodást, elszállítást és lerakást is. Arra szintén kell figyelni, hogy szelektíven válogassa szét a lomokat, hiszen néhányat minden bizonnyal újra lehet hasznosítani. Ilyenkor se feledje a környezettudatosságot!