Milyen legyen a kerítés?

Kovácsolt vas kerítés
Kovácsolt vas kerítés

Az emberiségnek mindig is szüksége volt védelemre, legfőképpen saját embertársaik ellen. Nincs ez ma sem másképp, csupán a több méteres várfalakról váltottunk és a sokkal praktikusabb kerítés mellett tettük le a voksunkat.

Mivel senki nem fog faltörő kosokkal és katapultokkal ostromolni minket, ezért elégnek bizonyul a vékonyka, de ettől függetlenül masszív és egyben esztétikus kivitel. Amennyiben valaki kertes házba költözik, annak biztosan szüksége lesz rá.

Egy kerítés adja a házról az első benyomást, hiszen azt pillanthatjuk meg elsőként. Számtalan megoldással tehetjük impozánsabbá ezt a védvonalat. A jól bevált fából készült kerítés, a faragó tehetségétől függően, igencsak sokféle képet mutathat, mivel akár népi motívumokkal is díszíthetik.

A szintén jól bevált kovácsoltvas alkotások mindig is impozáns látványt nyújtanak, ami a kovácsok keze munkáját dicséri. Az elemes kerítés viszont képes mindezeket ötvözni, csupán a vevőn múlik, hogy mit mivel kombinál: a betonelemek formáját, mintáját, vagy épp fa- és vaselemekkel tarkítja.