Mi van, ha rossz lesz a Velence időjárás?

Velence időjárás
Velence időjárás

A kirándulók természetesen nem kedvelik, amikor nem túl ideális körülmények között kell felfedezniük az általuk kiválasztott várost. Pedig az időt sajnos nem lehet befolyásolni, éppen ezért nekünk kell alkalmazkodnunk hozzá, nem pedig fordítva.

Természetesen megeshet, hogy a karnevál ideje alatt a Velence időjárás nem lesz a legjobb, azonban ezt el kell fogadnunk és meg kell próbálni a maximumot kihozni az adott helyzetből. Sokan azt gondolják, hogy mivel Velence már mediterrán vidéken található, ezért nagyon enyhe lesz ott tél elején az időjárás.

Sajnos ez az állítás így ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen előfordulhat, hogy ugyanolyan a helyzet Budapesten, mint mondjuk az olasz városban. A Velence időjárás gyors változásai miatt, egyébként is érdemes rétegesen öltözködni, valamint magunkkal vinni egy esőkabátot, hogy a segítségével akkor is meg tudjuk nézni a települést,

ha esetleg tényleg esik az eső vagy fúj a szél. Az esernyő használata azonban semmiképpen nem ajánlott, mert a nagy tömegben ez az eszköz akár sérüléseket is okozhat. A Velence időjárás miatt, igazodni lehet egy vastag kabáttal, ami megvéd minket a hidegtől.