Meghatározó összetevő a klímagáz

klímagáz

A kényelem meghatározza a modern kor emberének mindennapjait. Amíg néhány évtizeddel ezelőtt még kevésbé volt megszokott az autókban a modern légkondicionálás, addig mára ez alapvető kiegészítő rendszer. A klímagáz típusok fejlődésével sokat változott a helyzet. Az ózonréteg roncsolódásáról mindenki hallott. Ezt a különféle klórvegyületek okozták legfőképpen, amint bejutottak a légkörbe és többnyire mesterséges forrásokból. A gyors intézkedések révén sikerült megakadályozni a környezeti katasztrófát.

Ebben élen jártak azon törvényi rendeletek, amelyek betiltották a káros klímagáz alkalmazását. Az újabb típusok, amilyen a R134a, majd pedig a 1234y klímagáz már több szempontból jobb teljesítményt nyújtanak. Azon túl, hogy kevésbé reaktívak, még az üvegház potenciáljuk is alacsony, valamint nem gyúlékonyak és nem robbanásveszélyesek. Ha fontos a minőség, akkor ezekkel szabad csak dolgozni.

Miért fontos a klíma nyomáspróba?

A nyári hónapokban gyakran forróság alakul ki, amit átvészelni az autóban, a dugó közepén nagyon nehéz, ha nincs légkondi vagy az rosszul működik. Ezért éri meg minden szezon előtt egy alapos átvizsgálást végeztetni, aminek része a klíma nyomáspróba is. Amikor rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy a betöltött gáz rövid időn belül fogyni kezd, akkor sejthető, hogy valami nincs rendben.

Lehet állandó rátöltéssel pótolni, de előnyösebb, ha inkább a klíma nyomáspróba elvégzése révén kiderül, pontosan hol a szivárgás forrása. A profi szakműhelyekben ezt kellő körültekintéssel és megfelelő felszereléssel látják el, tehát megéri ide fordulni a garantált segítségért.

Precíz autóklíma töltés Szeged területén

Jobb, ha időben felkészülünk a forró nyári szezonra, ami hirtelen rúghatja ránk az ajtót. Amennyiben rendszeresen közlekedünk kocsival, akkor az autóklíma töltés Szeged városában ne maradjon el! Bár egy jól működő rendszer éveken át elláthatja a feladatát, azért fertőtleníteni mindig kell, hiszen a különféle mikroszervezetek megtelepedhetnek a hálózatokban.

Sajnos az sem ritka, hogy felmerül a szivárgás valószínűsége. A gyakran sérülékeny vezetékek és ezek illesztéseinél is kialakulhatnak hézagok, alacsony szintű szivárgást eredményezve. Az autóklíma töltés Szeged műhelyeiben teljes átvizsgálással együtt zajlik, ami magába foglalja a nyomáspróbát és vákuumtesztet. Az esetleges hibák így garantáltan feltárhatóak.

Miként történik az autóklíma töltés Kecskemét műhelyeiben?

Nagy könnyedség, amikor beülve az autóba nincs más dolgunk, mint elindítani a klímát, hogy az utastérben a kívánt hőmérséklet uralkodjon. Ahhoz, hogy ezt bármikor megtehessük, az autóklíma töltés Kecskemét műhelyeiben rendszeres időközönként meg kell valósuljon. A folyamat a következőképpen történik. Első lépésben eltávolítják a meglévő hűtőközeget nitrogéngáz befecskendezésével, majd jöhet a nyomáspróba, ami feltárja az esetleges szivárgásokat.

A javítások után, a vákuumteszt megmutatja az eredményt. Végül az autóklíma töltés Kecskemét szakszervizeiben speciális olaj és festék, valamint a kellő mennyiségű hűtőgáz bejuttatásával zárul. Az esetleges későbbi szivárgásokat a festék jelezni fogja, az olaj pedig a tömítések kiszáradást hivatott megelőzni.