Kiváló a gluténmentes liszt

Gluténmentes liszt
Gluténmentes liszt

Egyre többen szenvednek különböző ételallergiában. De talán mind közül a lisztérzékenyek vannak a legnagyobb gondban. Hiszen a liszt az egyik alapvető összetevője sok ételnek. A gluténmentes liszt viszont kiválóan helyettesíti a hagyományos lisztet.

Így a gluténérzékenységben szenvedők is elkészíthetik kedvenc ételeiket. A gluténérzékenység kialakulásáért a búzalisztben megtalálható gliadin fehérje tehető felelőssé. A gluténmentes liszt nem tartalmaz ilyen fehérjét, ezért bátran fogyaszthatják a lisztérzékeny emberek is.

Szerencsére lisztet nem csak búzából lehet előállítani, hanem minden olyan növényből, amely keményítő formájában raktározza el a fölösleges tápanyagokat. Így kiváló liszt készülhet többek között rizsből, hajdinából, kölesből, sőt csicseriborsóból is.

A naturvidek.hu webáruházban rengeteg ilyen gluténmentes liszt vásárolható meg. Olyan különlegesség is megtalálható a felhozatalban, mint a zöldbanánliszt, a szőlőmagliszt, gesztenyeliszt vagy a kókuszdióliszt. Ezek a termékek amellett, hogy roppant egészségesek, különleges ízeket is kölcsönöznek az ételeinknek.