Hogyan küzdjünk a penész ellen?

Harc a penész ellen
Harc a penész ellen

Jól szigetelt házakban gyakori kellemetlen vendég a penészgomba. Ez főleg a konyhába és a fürdőszobában jelenik meg a leggyakrabban, de a lakás más helyiségeiben is előfordulhat. A penész megjelenésének kiváltója a magas páratartalom.

Ebből következik, hogy a penész ellen hatásosan lehet küzdeni a páratartalom alacsonyan tartásával. Ez azonban nem olyan egyszerű feladat, ha nincs kéznél egy hatékony berendezés, amelyiknek ez a fő funkciója.

A párátlanító készülékek segítségével alacsonyan lehet tartani a lakás levegőjének páratartalmát, még az olyan helyeken is, mint a konyha vagy a fürdőszoba. Egy ilyen szerkezettel már nem is nehéz harcolni a penész ellen. A penészgomba nagyon sok kellemetlenséget tud okozni. Egyrészről elcsúfítja a falat vagy a bútorokat, ahol éppen megjelenik, másrészt tönkreteszi azok szerkezetét.

A legkellemetlenebb viszont, hogy sokaknál allergiás reakciókat vált ki, amelyek kellemetlen tünetekkel járnak. Ezért nagyon fontos küzdeni a penész ellen már a megjelenése pillanatától.