A heveder alkalmazási példái

Heveder

Nagyon oda kell figyeljen arra a szakember, hogy bizonyos ipari alpinista munkákhoz milyen felszerelést, kelléket is választ ki. A heveder kiválasztását mindig az elvégzendő munkafolyamat befolyásolja. Ezért sem mindegy, hogy milyen feladatot kell megoldjon az ember több tíz méteres magasságban.

Rengetegszer lehetőség van egyszerűbb heveder használatára, azonban olyan körülmény is adódhat, amikor csakis egy komplexebb zuhanásgátló eszköz jöhet szóba annak érdekében, hogy a legkisebb balesetet is el lehessen kerülni. Erre példa lehet az oszlopon való munkavégzés, ahol már övvel kombinált, testre illeszthető, húzható heveder mondható a leginkább célszerű kiegészítőnek.

Ez a munkahelyzet beállításához használt kötélzet rögzítése miatt lényeges. Az is megeshet, hogy a nagyon speciális, igen ellenálló antisztatikus adottságokkal rendelkező heveder mondható a legjobb választásnak, amelyik robbanásveszélyes környezetben véd az elektrosztatikus feltöltődés ellen. Ezt a munka biztonságos elvégzése miatt sohasem szabad figyelmen kívül hagyni!