Folyékony mosószer és a por összehasonlítása

Folyékony mosószer

A modern technikának köszönhetően, ma már nem kézzel és nem szappannal mosnak az emberek. A por alapú mosószerek felfedezése után jött az igazi innováció, a folyékony mosószer. Aki nem használ gyakran ilyet, az néha nem is érti, hogy mi szükség erre, hiszen a por állagú szer is ugyanolyan hatásos.

Meglehet, hogy hatásos, de nem olyan a ruhák tapintása, miután kimosták. Néha keménynek, durvának hatnak a ruhák, ha nem használnak mellé öblítőt. Egyes folyékony mosószerek öblítőt sem igényelnek, hiszen némelyikük alapból tartalmazza azt. A ruhák nemcsak jó illatúak, de puhábbak is lesznek. Habár a folyékony mosószer drágábbnak hat, mint a por, de azzal, hogy nem muszáj öblítőre költeni, spórolhat rajta. A másik előnye az ilyen mosószernek, hogy a nagyobb ruhadarabok mosásakor nem marad annyi mosószer maradvány a ruhán, mint a pornál.

Jó példa erre, amikor egy fekete töltött kabátot akar kimosni valaki. A száradás után még a folyékony mosószer esetén is megtörténhet, hogy maradnak fehér foltok, de közel sem annyi, mint a pornál.