Fizikai vagy virtuális magyar német szótárt használjunk?

magyar német szótár

Vannak nehezebb és könnyebb nyelvek, bár mindegyikben találunk kifogásolnivalót. A magyar német szótár oldalait lapozgatva azt juthat eszünkbe, hogy ennyi mássalhangzót biztosan nem tudunk rendesen kiejteni. A fizikai könyvnek a hátránya, hogy csak az írást fogjuk megtanulni, bár az oldalak nézegetése ezt sem teszi lehetővé.

Mennyivel jobb, ha online megoldások után nézünk! Ott van például a telefon vagy a számítógép. Megkeressük a kedvenc virtuális szótárunkat és már mehet is tanulás. Ha jó helyen járunk, akkor külön hangszóró ikont is találunk, ami hangosan kimondja a szavakat, hogy ne legyen problémánk a kiejtéssel. Szerencsére, ezeket a hangszóró ikonokat annyiszor nyomjuk meg, ahányszor szeretnénk, tehát órákon keresztül is gyakorolhatunk.

Amennyiben nyelvtant érintő kérdéseink vannak, akkor megint az internet lesz a legjobb segítség, így a magyar német szótár szó szerint életre kel és egyedül is meg tudjuk formálni azokat a fránya mondatokat. Ezután csak a gyakorlás marad hátra, de erre is találunk kreatív ötleteket.