Fájdalommentes szőrtelenítés a női borotva segítségével

női borotva

Vannak olyan készülékek, amelyeket bármelyik nem képviselői használhatnak. Tévhit azonban, hogy a női borotva csak a megjelenésében vagy színében különbözik a férfi borotvától. A fő különbség az eszköz formájával és ezáltal a különböző testfelületekhez való alkalmazkodással kapcsolatos.

Míg a férfi borotva általában csak az arcszőrzet eltávolítására alkalmas, a női borotva teljesen más felületekkel kell megbirkózzon. Ne feledje, hogy a női elektromos borotva nem azonos az epilátorral és a borotválás nem azonos az epilálással. A borotvák csak a szőrszálakat nyírják le, hogy azok láthatatlanná váljanak. Ez a kezelés teljesen fájdalommentes. Ezzel szemben, az epilátor a szőrszálakat a gyökerükkel együtt tépi ki, így a sima bőr tovább tart, de kevésbé kényelmes. Az ideális női borotva az, amit a saját elvárásainkhoz igazíthatunk.

A borotválkozás gyakorisága a használt eszköz típusától függ. A szőr visszanövési ideje egy borotva esetében átlagosan 2-3 nap. Az epilátor akár 3 hétig is sima bőrt biztosít, de ez egy kicsit fájdalmasabb megoldás.