Érvek az akkus láncfűrész mellett

akkus láncfűrész

Vidéki környezetben még mindig sokan vannak, akik leginkább fával fűtenek. Ahhoz viszont, hogy a kazánba behelyezhető legyen a tüzelő, kuglizni és aprítani kell azt. De ez még közel sem minden, amiért az akkus láncfűrész beszerzésére szükség mutatkozhat. A kertben, udvaron általában vannak árnyékot és olykor gyümölcsöt adó fák. Ezeket rendszeres időközönként metszeni, néha pedig sajnos ki kell vágni. A hatékony fűrész ezért jó, ha a közelben van és lehetőleg munkára kész állapotban.

Természetesen jogosan felmerül a kérdés, hogy a hagyományos kivitelekkel szemben miért éri meg inkább az akkus változat? Ami egyértelmű érv, hogy nincs légszennyezés és a benzin keverésével sem kell bíbelődni. Továbbá, kevesebb a cserélendő alkatrész, amilyen az olaj- és üzemanyagszűrő, de gyertya sem kell. A beindítás gyors és biztonságos. Az akkus láncfűrész fokozott védelemmel van ellátva a porral és fröccsenő vízzel szemben. Kiváló alternatíva, amibe megéri befektetni. A szerszamoazis.com biztosan megtalálja azt a típust, amelyik konstruktívan a keze alá dolgozik majd.

Makita UC100DZ akkus láncfűrész

Amikor speciális feladatok leküzdéséről van szó, akkor kerülhet a figyelem középpontjába a metszésre kifejlesztett Makita UC100DZ akkus láncfűrész. A szerkezet roppant könnyű, mindössze 1,53 kilogrammot nyom és a hossza 383 mm. Gyümölcsösökben, kisebb kertekben szinte megfizethetetlen a jelenléte. Annyira konstruktív jellemvonásokkal rendelkezik és kézbe simuló, hogy bárki gyorsan megtanulhat vele bánni.

A szénkefe nélküli motor hosszú élettartamot garantál. Az automatikus láncolajozás gondoskodik róla, hogy ne szoruljon be használat közben a vágórész. Egyszerűen tölthető és amennyiben legalább 2 darab energiatároló van hozzá, akkor folyamatosan lehet vele dolgozni. A lánc beállítása szerszám nélkül történhet, ami tovább könnyíti a használatát. Ami az akkus láncfűrész biztonságát illeti, arról a hátsó markolatvédő, mozgó védőburkolat, elektromos fék gondoskodik. Mindkét kézre ráállítható, így senkinek sem kel nélkülöznie az előnyeit.