Egészséges ételek vízlágyító alkalmazásával

Vízlágyító

A keménység az egyik leggyakoribb vízminőségi probléma. A víz keménységét a magnézium és a kalcium ionok vízben oldott összege alkotja. A vízlágyító olyan kellék, ami védi az emberi testet és a háztartási készülékeket a nehézfémek negatív hatásaitól.

A víz lágyítására szolgáló szűrő az ioncsere elvén működik. A víz lágyulása a magnézium és kalcium ionok nátriummal való felváltása miatt következik be. Ezeket a berendezéseket be lehet szerelni a bemeneti vízellátáshoz, közvetlenül a készülékek elé vagy a csaphoz.

A vízlágyító rendkívül szükséges, ha Ön komolyan gondol az egészségére és csak minőségi ételeket szeretne fogyasztani. Magyarországon az ivóvíz szinte minden régióban nagy keménységgel rendelkezik, ezért aktuális felvenni a küzdelmet ellene.

Egyes szervezetektől kérhetünk vízelemzést, ami meghatározza a víz telítettségét különböző szennyeződésekkel, beleértve a nehézfémeket is. Az ezzel való telítettség szintje képes megmutatni azt, hogy szükséges a vízlágyító használatára a háztartásban vagy sem.