A töredezett haj ronthat a megjelenésen

töredezett haj

A probléma hátterében a legtöbb esetben nem egészségügyi, hanem kozmetikai okok állnak. A töredezett haj kialakulása egyszerűen megelőzhető, ha figyel a megfelelő táplálkozásra, nem viszi túlzásba a hajmosást és kerüli a klóros vízzel való érintkezést. Az érzékeny fejbőrre javasolt olyan ápoló készítményeket választani, amelyek minimális mesterséges színező- és illatanyagot, illetve tartósítószert tartalmaznak. Ha mégis bekövetkezik a kellemetlenség, akkor célszerű egy alapos vitaminkúrát beiktatni.

A töredezett haj ellen hatásos lehet az argánolaj, ami sokoldalú csodaszer. Pakolásként kell felvinni a szálak végére hajmosás előtt körülbelül 1 órával. Az eredmény szinte azonnal szemmel látható lesz. Nagyon népszerűek lettek manapság a keratinos szalonkezelések. Rengeteg ápolási termék tartalmaz keratint, amelyeket érdemes kipróbálni a szálak szerkezetének javítása céljából. A töredezett haj sokkal hamarabb regenerálódik, ha rendszeresen használ mézes pakolást. Ezekkel a trükkökkel a probléma megelőzhető.

A hajhullás Covid után nem ritka jelenség

A vírusos betegségen átesett embereknél nem ritkán jelentkezik szövődményként a szálak elvesztése és elvékonyodása. A hajhullás Covid után általában néhány hónap elteltével abbamarad és új szálak jelennek meg, vagyis normalizálódni kezd a hajkorona. Abban az esetben, ha a kellemetlenség 6-9 hónap elteltével sem múlik, akkor mindenképpen forduljon szakemberhez! A koronavírus egy elég hosszú lefolyású betegség, ami sok érzelmi és fizikai stresszel jár. A fertőzéssel folytatott harc miatt, vitamin- és ásványi anyag hiány léphet fel, ami hozzájárul a szálak elveszítéséhez.

A hajhullás Covid után úgy gátolható meg hatékonyan, ha ezeket a fontos vitaminokat pótolja a szervezetben. A gyors gyógyulás érdekében, saját maga is sokat tehet. Számos hatékony készítmény található a gyógyszertárak és a drogériák polcain. A kellemetlenséget nem maga a fertőzés, hanem a telogén-effluvium állapot váltja ki. A mihamarabbi regenerálódás azért is fontos, mert a szálak elveszítése önbizalomhiányhoz vezethet. A hajhullás Covid után gyakori jelenség.