A szélgörcs tünetei sokak életét megnehezíti

Szélgörcs tünetei
Szélgörcs tünetei

A mozgásszegény életmód sok probléma okozója. Mondhatjuk azt is, hogy megszaporodnak a hibák, ha nem rendeltetésszerűen használunk valamit, még akkor is, ha ez egy futásra, mozgásra fejlesztett emberi test. A szélgörcs tünetei sokak életét megkeserítik, a fokozott bélgáz termelődés és a jellegzetes hasi fájdalom képes elrontani bárkinek a napját, aki nem él harmóniában a testével, környezetével.

Hiszen lehet, ha munkája, egyéb kötelezettségei miatt valakinek kevesebb mozgásra adódik lehetősége, de ha odafigyel a táplálkozásra, akkor nem fogják kínozni a szélgörcs tünetei. Amit eszel, azzá leszel- tartja a mondás, de egyre nagyobb kihívás, nemcsak városi környezetben az egészséges táplálkozás.

Ha pedig nem megfelelő tápanyaggal terheli valaki a szervezetét, akkor egy idő után sikerrel hazavágja a bélflórát és onnantól baj, bajt követ. Megjelenhetnek a szélgörcs tünetei a közismerten puffasztó ételek, szénsavas italok fogyasztása során, amelyek fokozzák a bélgáz képződést, hiszen a bekerülő anyagokat a megmaradt lebontó baktériumok már nem tudják megfelelően feldolgozni.

Gázfejlődéssel járó erjedési folyamatok indulhatnak be, az immár nehezen emészthető ételek fogyasztásakor és mivel a bél perisztaltikája is lelassul a mozgásszegény életmód miatt, a gázok távozása sem megy egyszerűen, ezért jelentkeznek a szélgörcs tünetei. Különböző betegségek, emésztőrendszeri fertőzések, laktóz- érzékenység, epeproblémák, bélelzáródás miatt is kínozhatnak valakit a szélgörcs tünetei.

A természethez való visszatérés segíthet mindenkinek, ha eleget mozoghat, lehetőleg friss levegőn, akkor máris beindulhat a regenerálódás folyamata. Ha pedig sikerül megoldani az egészséges táplálkozást, minőségi ételek fogyasztását, aminek az emésztéséhez évezredeken át sikerrel alkalmazkodott a szervezet, akkor egy idő után nem jelentkeznek a szélgörcs tünetei, helyreáll az emésztőrendszer. A megerősödött bélflóra már sikerrel ellenáll a támadásoknak, a környezeti hatásoknak és nem fog olyan könnyen megbetegedni a szervezet.