A rétegekből felépülő biztonsági üveg

Strapabíró biztonsági üveg
Strapabíró biztonsági üveg

Amikor nagyméretű üvegfelületekről beszélünk, óhatatlanul is eszünkbe jut a törékenység. Amióta az üveg egyre nagyobb teret kap a lakásokban, szinte minden téren, a szakemberek arra törekednek, hogy minél biztonságosabbá tegyék ezeket a felületeket.

A mérnöki találékonyságnak hála, kialakítottak egy új típust, ami a biztonsági üveg. Ma már teljesen egyértelmű, hogy ilyen üveget használnak a lakásokban újonnan kialakított felületeken, mint az üvegfalak és üvegajtók esetében.

A biztonság mellett, a tervezők nagyon figyeltek az egyediség kialakítására is, így minden méretben, színben, mintázatban megtalálható és beszerelhető. A biztonsági üveg előállítására két módszert használnak. Az egyik esetben egy úgynevezett PVB fóliával ragasztják össze az üveglapokat.

Ez fólia a gyártás során alkalmazott nyomás és hő kezelés hatására teljesen hozzákapcsolódik az üveghez. A másik módszer pedig, hogy az üveglapokat egy- vagy éppen többkomponensű műgyantákkal ragasztják össze és így alakítják ki a biztonsági üveg rétegzett felépítését.