A radiátorzománc a magas hőnek is ellenáll

radiátorzománc

A különféle hőleadó egységeket, berendezéseket le kell festeni. A radiátorzománc egy speciális készítmény, amit radiátorok és más hőleadó eszközök festésére használnak. Ezeknek a szerkezeteknek nem csupán funkcionális, hanem esztétikai szerepük is van a térben, és a radiátorzománc segítségével könnyedén új életet lehelhetünk beléjük. Az elsődleges előnye a radiátorzománcnak a hőállóság.

A radiátorok és más hőleadó eszközök folyamatosan ki vannak téve a magas hőmérsékletnek, és ennek következtében a hagyományos festékek könnyen megsérülhetnek vagy lehámolhatnak. A radiátorzománc azonban kifejezetten úgy lett tervezve, hogy magas hő hatására sem veszti el színét, nem hámlik le és megőrzi az eredeti megjelenését.

Előnye, hogy kiváló tapadása van a radiátorok fémfelületein. Ez fontos, mivel a radiátorok gyakran vannak kitéve párának, nedvességnek és hőmérsékleti ingadozásoknak, amik hagyományos festékek esetében problémákat okozhatnak. A radiátorzománc kiváló tapadása biztosítja, hogy a felület hosszú távon ne veszítse el ragyogását és ne hámoljon le.