A meliorit ásványi trágya megoldja a növények nyomelempótlását

meliorit ásványi trágya

Nyomelempótlásra szolgál a talajjavító és gyökereztető ásványkompozit. Ezek egyike a pázsitok, a gyümölcsök és zöldségek tápanyag utánpótlására alkalmas meliorit ásványi trágya. Külön készítmények találhatóak a laza, homokos és a kötött, agyagos termőtalajra, de mindkét fajta meliorit ásványi trágya magas szerves anyag tartalommal bír, a legmagasabb humusztartalmú földekkel összehasonlítva a háromszorosát tartalmazzák. Kedvező irányban változtatják a talaj vízháztartását és a szerkezetét. Négyzetméterenként 2-6 kilogrammot ajánlott a talajon elteríteni és 10-20 cm mélyen beledolgozni.

A hatása hosszú távú, 4-6 évig fejti ki. Kiváltható a használatával a műtrágyázás, mivel ezzel a természetes anyaggal is igen jelentős terméstöbblet érhető el. A fák, cserjék és a szőlő ültetésekor indító tápanyagként is szolgálhat. Kiszórás után, a leginkább optimális eredmény érdekében, alaposan be kell locsolni a kezelt területet, 1 kg meliorit ásványi trágya több mint 1 liter vizet tud megkötni, megtartani és fokozatosan kibocsájtani a növények gyökérzeténél.

Az öntöző vezérlő az automata locsolórendszerek egyik legfontosabb eleme

Az automata locsolórendszerek lényege, hogy az alkalmazásuknál nincs szükség manuális beavatkozásra. A hálózatot az öntöző vezérlő irányítja, amiből hatalmas a kínálat az esomester.hu webáruházban. Az LCD kijelző panel különféle kivitelezésű lehet, a természeti körülményektől és a felhasználásától függően. Az automatika minden szükséges feladatot vezérel, az öntözőzónába való optimális vízjuttatás érdekében nyitja és zárja a mágnesszelepeket.

Az öntöző vezérlő lehet kül- és beltéri típusú, a legtöbb modell minkét termékcsaládból leggyakrabban falra szerelhető. A felhasználóbarát készülék könnyen kezelhető. A hálózati fajták mellett, megtalálhatóak az elemmel működőek is, ezek gyakorlatilag bárhol installálhatóak, nem kötődnek az elektromos áramhoz való eléréshez. A fix vezérlő megadott zónaszámot tud ellátni és nem bővíthető. A moduláris öntöző vezérlők ezzel szemben már 200-500 zónát is tudnak kezelni.