A lemez kazán még nem ment ki a divatból

lemez kazán

Az otthon kívánt melegének megteremtésére ma már sokféle megoldás létezik. Gyakran csak a környezettől függ, hogy pontosan melyiket érdemes kihasználni célirányosan. Ahol korlátozott a gáz, mint fűtőanyag, ott választhatóak hőszivattyús rendszerek, elektromos fűtőtestek, de reneszánszukat élik a lemez kazán rendszerek is.

Tény, hogy fával, szénnel, illetve papírhulladékkal tüzelni nem éppen megszokott a városi környezetben, de vidéken ez teljesen bevett eljárás, ami magas hatékonyságot mutat. Nem mellesleg, a brikettek és pelletek tovább fokozhatják az előnyöket a lemez kazán tekintetében. Ezek a vastag acéllemezből készült berendezések kiválóan viselik az idők próbáját és jóformán bármilyen rendszerbe beköthetőek.

Radiátoros, fali, padló- és kombinált fűtésre, de még használati meleg víz előállítására is képesek. Amennyiben cél a maximumot kihozni a lemez kazán üzemeltetéséből, akkor egy méretes puffertartály beiktatásával erre minden esély megvan. Ugyanakkor, a lakás szigeteléséről sem feledkezzünk el, amivel a megtermelt meleg hosszú időn át megtartható.