A kalandos kedvű magyar vizsla

magyar vizsla

Amikor elhatározzuk, hogy magunkhoz veszünk egy kedves ebet, hogy az bearanyozza a napjainkat, sokszor nehezen tudunk választani, mert mindegyik nagyon cuki. Nos, a megfelelő döntés tulajdonképpen a leendő gazdi életvitelétől függ, a kalandos kedvűeknek a magyar vizsla lehet igazi társa.

Igazi hungarikumként tartják számon ezt az energikus, nagyfülű, csillogó szemű, csupa szeretet vadászkutyát. A magyar vizsla mindennap igényli a mozgást, úgyhogy nála a kalandozások nem korlátozódhatnak heti néhány alkalomra. Hihetetlenül sok ragaszkodással és gyengédséggel hálálja meg gazdija törődését, szeretetét. De vigyázni kell, mert ha a vizsla unatkozni kezd, abban nincs köszönet!

Csapdákat ás a kertben, elrágja a cipőket, zaklatja, kergeti a macskákat vagy egyszerűen elszökik otthonról. Mindezt nem gonoszságból teszi, pusztán csak fel akarja hívni magára a gazdi figyelmét. Mindazonáltal, a magyar vizsla igazi szeretetbomba, és ha egyszer a gyönyörű szemeibe nézünk, örökre megbabonáz bennünket.

A puli kiváló tulajdonságai

A gyerekes családok olyan kutyust választanak a legtöbb esetben, amelyik szereti a kicsiket, nem jelent rájuk semmiféle veszélyt. Életre szóló társ, több mint jó barát a puli, amely az intelligenciájával és szeretetteljes jellemével különleges kapcsolatot képes kialakítani az emberrel. Szereti és gondoskodik a családjáról, vigyáz a gyerekekre, meghatóan figyelmes kedvességgel rajongja körbe az idős személyeket.

De vannak egyéb tulajdonságai is, mint például az akaratosság. A puli maga szabja meg a séták idejét, és mindenre figyelmezteti gazdijait, ami neki nem tetszik. Messze földön híres jókedvéről és játékos természetéről, de mivel rendkívül energikus, ha nincs kielégítve az aktivitása, akkor szomorkás lesz.

Szerető gazdija pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy felvidítsa őt. Szelektív a puli hallása, ami a parancsokat illeti, ha többször kérjük ugyanarra a dologra, hajlamos egy idő után nem teljesíteni a feladatot. Táplálék szempontjából nem válogatós, de szüksége van megfelelő minőségű élelemre.