Információk a teacserje termesztéséről

A teacserjét sok országban termesztik

A teacserjét sok országban termesztik

A teacserje egy olyan növény, amit már hosszú évezredek óta termesztenek nagymennyiségben. Először Ázsiában fogyasztották leginkább, azonban a felfedezők által, a középkor végére Európában is egyre többen megismerték ezt a kiváló italt. Ezt a növényt leginkább Ázsiában termesztik, ahol az őshazája is van, Kína, Nepál, Japán, Tajvan Srí Lanka és India egyaránt fontos teacserje termesztő ország. Ázsia mellett azonban érdemes megemlíteni Afrikát is, hiszen Kenyában is sokat termesztenek, de Ausztráliáról sem szabad megfeledkezni, ami szintén kiemelkedő ilyen tekintetben.

 

Itt érdemes megjegyezni azt, hogy amennyiben a teakereskedelemről beszélünk, Ceylon, illetve Formosa neveket ajánlott használni, amelyek Srí Lanka és Tajvan régi nevei. A teanövénynek két nagyon elterjedt és termesztett változata van, a kínai tea, valamint az asszám tea. A különbség ezek között, hogy a kínai tea levelei inkább kisebbek, vaskosabbak és durvább erezetűek. A teacserje megfelelő termesztéséhez leginkább a trópusi és a szubtrópusi éghajlat felel meg, talajok terén pedig az erősen humuszos.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás