Vegyük komolyan a betegségek lelki okait!

betegségek lelki okai

Vajon a nevetés valóban egészséges? Egy jókedélyű ember tényleg ritkábban betegszik meg annál, aki inkább mindenben a negatív dolgokat látja meg? A kínai orvoslás már évezredek óta azt állítja, hogy minden kétséget kizáróan, a betegségek lelki okai visszavezethetőek valamilyen elszenvedett traumára. Olyan ez, mint egy ördögi kör. Ha a testünk üzen, hogy valami nincs rendben, akkor az alaposan elrontja a kedvünket. Minél kellemetlenebb az adott tünet, minél súlyosabb betegséggel kell szembenéznünk, annál jobban rombolódik az életkedvünk.

Ugyanez fordítva is igaz a betegségek lelki okaival kapcsolatban. A mai rohanó társadalom folyamatos stressznek és az ebből fakadó szorongásnak van kitéve. Ez az állandó szorongás pedig alaposan leépíti az immunrendszert, ami így szabad utat enged a különféle betegségeknek. De mikor kell szakorvoshoz és mikor kell pszichológushoz fordulni a problémánkkal? A szakértők szerint, általában akkor válik szükségessé a pszichológus, ha az orvosi vizsgálatok során nem találnak semmi gyanús dolgot az adott szervnél, testrésznél.

Az MSM is sokat segíthet

„Minden fejben dől el“ – szokták mondogatni. Ha minden nem is, de nagyon sok minden, többek között az egészséges életmódra való törekvés is fejben dől el. Első lépésként például dönthetünk a rendszeres MSM használata mellett, ha szeretnénk véget vetni az ízületi gyulladások okozta fájdalomnak. De a stresszkezelésben is hatékonynak bizonyulhatnak az olyan készítmények. Ez pedig csökkentheti a betegségek kialakulásának lelki okait. Mert az egészséges táplálkozás szintén jobb közérzetet, pozitív hozzáállást eredményez a mindennapok során.

Az MSM kéntartalma nagymértékben hozzájárul a szervezetünk megfelelő működéséhez. Megfelelő karbantartás mellett, az elkerülhetetlen betegségeket is könnyebben átvészelhetjük. Ebben pedig az MSM is a segítségünkre lehet, amennyiben a rendszeres alkalmazása mellett döntünk. Emésztési és bőrproblémák esetén is sikeresen alkalmazható. A kombinált használata más antioxidánsokkal növelheti a hatékonyságát.