Szájfény ajakápoló tulajdonságokkal

szájfény

Alapvetően a sminktermékek kapcsán nem a bőrápolás jut eszünkbe elsőre. Sőt, az elsődleges feladatuk mellett, ami a megjelenés javítása, elkendőzés legtöbbször arról hallunk, hogy milyen károsak bizonyos színes anyagok a bőrre. Ezt saját magunkon is megtapasztalhatjuk, ha huzamosabb ideig, folyamatosan sminket viselünk.

Utána szinte biztosan a bőrtípusunktól függően, sokkal szárazabb, zsírosabb és/vagy pattanásosabb lesz az arcunk. Azonban, ha olyan készítmények mellett döntünk, mint például a Bio Málna Lip Plumper szájfény, akkor ennek nem kell így lennie.

Ez ugyanis nem egy átlagos szájfény, ami csupán az ajkak kiemelésére szolgál, hanem egy ápoló kozmetikum, ami csak természetes összetevőkből készül. Így a szép textúráját, a kellemes illatát és a bőrtápláló hatását is kizárólag növényi kivonatoknak és természetes forrásból származó vitaminoknak köszönheti.

Olyan natúr hatóanyagokat tartalmaz, mint az argán-, a baobab-, az avocado-, a ligetszépe, a jojoba és a teafa olaj, amelyek mellett E- és B5-vitamin, valamint koriander és maca kivonat segítségével óvja és teszi szebbé az ajkakat. Ez egy ajakápolótól nem is lenne annyira furcsa, de ez egy szájfény, ami ugyanakkor különböző pozitív hatásokkal is bír, egyáltalán nem szárítja ki, hanem táplálja, óvja a bőrt.

Hasonló tulajdonságokkal pedig egyéb sminktermékek is bírhatnak, amennyiben a tanúsított bio változatok között keressük ezeket. Így nemcsak a szájfényt, hanem akár a teljes készletünket is lecserélhetjük és úgy készíthetünk mesés sminkeket, hogy nem tesszük ki felesleges veszélyeknek sem a bőrünket, sem pedig az egészségünket.

Amennyiben csak olyan sminkeket és arcápoló készítményeket alkalmazunk, amelyek nem tartalmaznak veszélyes kémiai vegyületeket, akkor már szinte mindegy is lesz, hogy szimplán csak egy szájfény kerül felvitelre, mielőtt kimegyünk az ajtón reggel, vagy az alapozótól a szemhéjpúderon át egészen a pirosítóig minden felkerül.

Persze a bőrnek még így is szüksége lesz a pihenésre, lélegzésre, de közel sem mindegy, hogy a vegyszerekkel teli sminkek fedik el nap mint nap, vagy a sokkal kíméletesebb bio alternatívák.