Sierra Tequila – A legendás ital

Sierra Tequila

Talán egyetlen szeszes ital sem rendelkezik olyan egyedi eredettörténettel, mint a tequila. A legenda szerint már 1000 éve annak, hogy egy villámcsapás kettéhasított egy agávét, aminek a belseje forrni, majd erjedni kezdett.

Mint minden más tequila márka, a Sierra Tequila is ennek a véletlennek köszönheti a megszületését. Mégis különleges helyet foglal el a mexikói, tradicionális italok között. A kérdés már csak az, hogy mitől emelkedik ki a Sierra Tequila a többi közül?

A válasz itt is a gyártásban és felhasznált alapanyagokban keresendő. Az agávé Los Altos és Tequila város környékén terem, nem kevesebb, mint 1500 és 2600 m közti magasságban. A főzőmesterek különösen nagy figyelmet fordítanak a növény érettségére.

Ehhez jó pár évnek el kell telnie, mivel csak 8-12 év elteltével beszélhetünk a Sierra Tequila készítéséhez felhasználható érett agávéról. A növényt kézzel szüretelik, gyorsan feldolgozzák, a kipréselt nedűt házi élesztővel indítják erjedésnek, ezután egy kétfázisú erjesztésen megy keresztül és máris elkészült a Sierra Tequila Silver.