Radiátorzománc, a felújítás alapja

radiátorzománc

Ha házfelújítás vagy csak kisebb volumenű renoválás előtt áll, akkor mindenképpen szüksége lesz jó néhány hasznos alapanyagra. A radiátorzománc is pont ilyen, hiszen használatával könnyedén új külsővel ruházható fel a fűtőtest.

Több előnyös tulajdonsága van ennek a típusú festéknek, többek között jól tapad, egészen rugalmas, ütés- valamint hőálló. Természetesen pár lépést mindenképpen meg kell tennie, mielőtt a radiátorzománc felkerül a végleges helyére.

Első körben le kell csiszolnia a felületet, majd a zsírtalanítás következik. Az esetleges egyenetlenségeket ki kell egyengetni, erre a célra egy speciális pasztát lehet alkalmazni.

A radiátorzománc nem igényel hígítást, általánosságban 2 réteg elegendő lehet belőle a szép végeredmény érdekében. Körülbelül 24 óra a száradási ideje, ami teljesen elfogadhatónak mondható. Kapható selyemfényű, magas fényű, matt, ezüst, arany, illetve a megszokott fehér színben is. Válogasson kedvére, hogy megtalálhatja a lakás stílusához leginkább passzoló darabot!