Plotterfólia bármilyen reklámra

A plotterfólia jó reklámfelület
A plotterfólia jó reklámfelület

A reklámozás és figyelem felkeltés egyik legújabb segédeszköze a különböző fóliák használata. A fóliával történő reklámozás manapság már nagyon elterjedt. A fóliák közül is, talán az egyik legismertebb a plotterfólia. A plotterfólia egy olyan dekorfólia, amihez könnyen hozzá lehet jutni a dizájn- és reklámüzletben. A népszerűsége talán azért ilyen nagy, mert különböző színekben kapható és szinte bármilyen anyagra feltehető.

A reklám megrendelésekor lehetőség nyílik arra, hogy a vevő megmondja milyen fóliából szeretné a kész terméket. Ennek vannak pozitív és negatív oldalai is. A jó benne, hogy a vevő megmondhatja, hogy miként nézzen ki a reklám, viszont lehet nem tudja, melyik plotterfólia alkalmas a legjobban. Ezért, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy melyiket is kell választani, nincs semmi probléma, mert a reklámcégnél dolgozók biztosan tudni fogják, hogy melyik plotterfólia fogja a legjobban kihozni az adott reklámot.

Több féle plotterfólia létezik és annak függvényében, hogy hol lesz felhasználva vagy milyen felületen lesz, más és más fóliát kell használni. Ezek a fóliák különbözhetnek vastagságban, színben, nyomás minőségben és módban. A plotterfólia felnyomása az adott felületre a munkafolyamat egyik legfontosabb és legnehezebb része. Ezekhez a plotterfóliákhoz speciálisan erre a célra kifejlesztett plottergépek szükségesek, amelyeket természetesen nem tudunk megvásárolni bármilyen boltban. Árúk egészen nagy is lehet és a kezelésükhöz tapasztalat kell.

Szerencsére ilyen plottergépekkel biztosan rendelkezik a cég ahonnan a reklámot rendeltük, hiszen egy valamire való reklám- vagy dizájncég már rendelkezik vele. Miután megvan a felület, amire a reklám kerül és megvan az is, hogy mi lesz az pontosan, jöhet a projekt megtervezése, ezek után pedig a plotterfólia kivágása. A gép gyönyörűen kivágja a megtervezett logót vagy képet. A plotterfólia szállításához szükség lesz egy hordozó fóliára, amivel fel lesz helyezve a felületre. A plotterfólia használata rendkívül megkönnyíti a reklámfelület elkészítését.