Ónszippantó különböző kivitelben

Kifinomult eszközök és műszerek

A precíz kivitelezés szempontjából, kifejezetten előnyös ennek az eszköznek a használata. Az ónszippantó együtt használatos a forrasztó pákával. Mindkét eszköz használatához szükség van a megfelelő technika elsajátításához, hiszen gyakorlat teszi a mestert.

Az már profinak mondhatja magát, aki a két eszközt szinte egyszerre képes használni. Az a trükkje, hogy nem szabad hagyni kihűlni az ónt, ugyanis szilárd állapotában nem lehet felszippantani.

Az ónszippantó segítségével érdemes eltávolítani a felesleges darabokat, mert azok könnyen rövidzárlatot okozhatnak az áramkörben. A kiégett alkatrészek kiforrasztásában is fontos szerepet játszik az ónszippantó. A muszeroazis.hu kínálatában a kezdő változatoktól egészen a fémvázas, profi eszközökig, minden megtalálható.

A kiforrasztás sokkal könnyebb abban az esetben, hogyha egy olyan speciális szerszámot választunk, amiben az ónszippantó és a forrasztópáka egyesítésre került. Az eszközhöz ugyanitt különféle tartozékok is beszerezhetőek úgy, mint a számos méretben elérhető póthegyek.