Nívós, 100 éves Johnnie Walker

Johnnie Walker

A whisky talán az egyik legnépszerűbb alkoholos ital, hiszen évszázados tradíciókon alapul a fogyasztása. A Johnnie Walker az egyik legkiemelkedőbb skót márka, aminek elegáns szlogenje, a ’Keep Walking’ magába foglalja a haladó gondolkodás és a folyamatos fejlődés eszményét.

Habár ezzel a whisky fajtával már találkozhatunk a bevásárlóközpontok polcain, azért fontos megemlítenünk, hogy számos felsőkategóriás példánnyal is büszkélkedik a brand.

Idesorolható például a 100 éves Johnnie Walker, vagyis a The John Walker, aminek értéke meghaladhatja az 1 millió Forintot is. Természetesen az ital elegáns díszdobozzal, valamint egyedi palackkal társítva lehet a miénk.

Ennek a whiskynek az előállítása magához a márka feltalálójához kötődik, méghozzá a tiszteletadás jegyében. Az italhoz hatféle malátát és háromfajta gabonát használtak fel, amelyek kiváló minőségüket az extra hosszú lepárlási időnek köszönhetik. A mély borostyán-sárga Johnnie Walkert tisztán, esetleg kevés jéggel érdemes fogyasztani.