Mekkora lehet a Ryanair kézipoggyász?

Ryanair kézipoggyász

Ha még mindig álmodunk az utazással, akkor érdemes figyelni a változásokat. Bár a vírushelyzet rendesen megtépázta a lehetőségeinket, a Ryanair kézipoggyász elvárásai még most is változnak. November 1-jén lép érvénybe az új szabály, miszerint csak egyetlen bőröndöt tudunk majd felvinni ingyen a fedélzetre, ez pedig nem lehet nagyobb a 40x20x25 centiméternél.

Amennyiben kicsinek tartjuk ezt a méretet, akkor nincs más lehetőségünk, mint elsőbbségi jegyet kiváltani, amihez egy újabb bőröndöt is csatolhatunk. Ennek a mérete nem haladhatja meg az 55x40x20 cm nagyságot, de ebbe már bőven lehet pakolni. Utóbbi méretek lehetnek akár kerekekkel is ellátva és kedvünkre választhatjuk ki a színeket, a mintákat is.

Érdemes olyan bőröndöt megvenni, ami nem koszolódik gyorsan, esetleg könnyű a tisztítása. Egy repülős út során megeshet, hogy valamiért a gép gyomrában köt ki a bőröndünk. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor mindig figyeljünk a Ryanair kézipoggyász méretére. Ellenkező esetben még pénzbírságot is kiszabhatnak ránk.