Masszív, de könnyű az MDF ajtó

MDF ajtó

Sok évtizeddel ezelőtt még nem igazán volt olyan széles választék bizonyos termékek területén, mint manapság. A nyílászárók tekintetében többnyire csak a fa állt rendelkezésre, legalábbis, ami a mindennapos használatot jelentette. Manapság már fémben és műanyagban is lehet gondolkodni, de a tömörfa rendszerekkel szemben, persze az MDF ajtó szintén válaszható.

Nem kell mellőzni a természetes alapanyagot, ugyanis annak méltán vannak kiváló tulajdonságai. Bátran megemlíthető ezek között, hogy remekül szigetel, meleg érzetet kelt és egyszerűen karbantartható. Az MDF ajtó voltaképpen nem más, mint magas nyomáson összepréselt rostlemezek és ragasztó elegye.

Az így létrehozott lapok jól formázhatóak és rendkívül tartósak. A fának szinte minden pozitívumát nyújtani tudják, miközben könnyűek, feszültségmentesek és a nedvességtartalmuk ideális. A szakemberek nem véletlenül szeretnek ezekkel dolgozni. Az MDF ajtó festhető és fóliázható egyaránt. A befektetés tekintetében remek választásnak minősül, ezért megérdemel egy esélyt.