Légtisztító készülék és párásító egyben

Légtisztító készülék
Légtisztító készülék

Az allergiás megbetegedések igen sok ember életét keserítik meg. Ezek nagy része elkerülhető lenne a légtisztító készülékek használatával.

Az allergiás reakciókért ugyanis a legtöbb esetben a levegőben lévő por, pollen és a különböző vegyszermaradványok a felelősek. Azt gondolnánk, hogy ezektől az otthonainkban védve vagyunk, de ez nagy tévedés. Szellőztetés során is bejutnak ezek az anyagok, de a ruhára tapadva is behordhatjuk azokat.

Egy jó légtisztító berendezés azonban képes kiszűrni ezeket a káros anyagokat a lakások levegőjéből. Így valóban biztonságos menedékre lelhetnek az allergiás betegségben szenvedők az otthon falai között. A légúti megbetegedések másik oka a túl száraz levegő.

Ez ugyanis nyálkahártya kiszáradásához vezet, így a baktériumok és egyéb fertőző organizmusok könnyen bejuthatnak a szervezetbe. A modern légtisztítók ezért párásító funkcióval is rendelkeznek, ezáltal a készülék kétféle probléma megoldására is alkalmas lehet. Kiszűri a szennyező anyagokat és a kórokozó mikroorganizmusokat, valamint beállítja a lakás optimális páratartalmát.