Krepp papír változatos színekben

krepp papír

A kreatív feladatokhoz és megoldásokhoz gyakran speciális papírokra lehet szükség. A krepp papír számos területen használható, de leggyakrabban talán a csomagolóiparban, valamint az oktatásban kap szerepet. Mivel a krepp papírok könnyen formázhatók, az ajándékiparban is nagy hasznát veszik ezeknek.

Az ilyen termékek egyik jellemzője, hogy puha és rugalmas textúrált anyagokból állnak. Ezért könnyen felvehetik bármilyen tárgynak az alakját, amit ezekbe csomagolnak. Az ilyen típusú anyagok előállításához a fa cellulózt használják. Ez a nyersanyag rugalmasabbá teszi és jobban ellenáll a törésnek, mint a többi papírtípus.

Könnyen formázható tulajdonsága a gyártás során alkalmazott módszereknek és alapanyag tulajdonságainak köszönhető. A textúrájának rugalmassága miatt nem törik könnyen, és megfelelő állagot kapunk a különböző ágazatokhoz és felhasználási területekhez. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a krepp papírt széles körben használják a vas- és acél-, a kábel-, a nyomda-, illetve a fémiparban is a már felsoroltak mellett.