A japánok nem esznek minden nap sushit

Jó néhány tévhitünk van a sushit illetően

Ahány ház, annyi szokás, szokták mondani és ez igaz az ételek elkészítési módjára, változatosságára is. Van, ahol csak a hagyományos magyar ételek kerülnek fel az asztalra, máshol nyitottak az újdonságokra is.

A sushit egyre többen szeretik, de nem mindenki tudja pontosan, hogy miből is van ez a különlegesség. Sok olyat hallunk a sushiról, ami nem teljesen vagy egyáltalán nem igaz, jó néhány tévhitünk van erről a szokatlan ételről. Az egyik, talán leginkább elterjedt, hogy ez a japán étel nyers halból készül. Ez a kijelentés így nem állja meg a helyét, hiszen bár lehet benne nyers hal is, de ez nem kötelező, mert számtalan más alapanyagból is állhat. Nem kevés embernek él abban a tudatban, hogy van olyan sushi, ami még élő halból van.

Ez is pontatlan ismeret, hiszen tényleg van olyan japán étel, ami élő halból van, de ez az ikizukuri és nem sushi. Sokan gondolják azt is, hogy a japánok mindennap ezt a specialitásukat fogyasztják, de ezt sem lehet így kijelenteni, hiszen sokan közülük nem is szeretik.