Hideg időben a téli gumi használata jó megoldás

A téli gumi futófelülete
A téli gumi futófelülete

A közlekedésbiztonsági szabályok betartásával, a balesetek nagy része elkerülhetővé válik. Ugyanakkor fontos az is, hogy a jármű tökéletes állapotban legyen. Ehhez hozzátartozik az is, hogy meleg időben nyári, míg a hideg, csúszós utakon téli gumi használatával induljunk útnak.

Ezek a gumikeverékek ugyanis úgy lettek összeállítva, hogy adott hőmérsékleti körülmények között, optimálisan, megbízhatóan működjenek. Azonban, ha az időjárási viszonyok nem megfelelőek, akkor nem tudnak kellő biztonságot nyújtani.

A téli gumi használata a felmelegedett aszfalton azért is előnytelen, mert hamar elkopik. Így gazdaságosság szempontjából sem éri meg nyári időszakban ezt használni. A nyári gumiabroncsok használata télen pedig egyenesen életveszélyes, ugyanis nem biztosít megfelelő mértékű tapadást a síkos úttesteken.

Tehát törekednünk kell arra, hogy mindig a körülményeknek megfelelő abroncsot válasszuk. A téli gumi felszerelésével nem kell megvárni amíg megérkezik a hó. Amikor a hőmérséklet tartósan 7 Celsius fok alatt marad, már használhatjuk azokat.