A gyógynövény tea készítésének módszerei

Gyógynövény tea

Ha felüti a fejét valamilyen betegség a családban, akkor sem szükséges rögtön orvoshoz szaladni vagy gyógyszerekkel tömni a beteget. Sok esetben egy jó és ráadásul még ízletes is gyógynövény tea többet segíthet, mint a szintetikus orvosságok.

Persze nem mindegy, hogy ezt miképpen készítjük el. Ha csomagolt gyógyfüveket vásárolunk a szaküzletekből, akkor egyszerű dolgunk van, hiszen a csomagoláson ott lesz a használati útmutató is. Azonban, sokan szeretik maguk begyűjteni a gyógyfüveket, így nekik nincs segítségük, ami az elkészítést illeti.

Minden gyógynövény tea másféle bánásmódot igényel. Van, amelyiket áztatással készítjük, másokat forrázással vagy főzéssel. Attól függ, milyen hatóanyagokat tartalmaznak és azok miképpen viselik a hőkezelést.

Tudjuk jól, hogy a C-vitamin magas hő hatására lebomlik, így az olyan gyógynövény tea, amit a C-vitamin tartalma miatt fogyasztunk, nem eshet át nagyobb hőkezelésen. Ha csipkebogyóból készítenénk teát, akkor azt langyos vízben kell áztatni egy-két órát. Az interneten minden fontos információt megtalálhatunk ezekről.