Gondosságot igényel főzőlap bekötése

főzőlap bekötése

Végre megvásárolt egy modern tűzhelyet? Ha már házhoz szállították, nem maradt sok teendő, csupán csatlakoztatni kell. Az elektromosság különleges figyelmet és gondosságot igényel. Ez teljes mértékben érvényes a főzőlap bekötése területén is. A helytelen csatlakoztatás önmagában nemcsak a garancia elvesztéséhez és meghibásodáshoz, hanem lakástűzhöz is vezethet. Az elektromos tűzhely beszerelése a számára kiválasztott konyhai hely alapos vizsgálatával kezdődik. A főzőlap bekötése természetesen igényel egy közeli elektromos aljzatot.

Érdemes figyelni arra, hogy földelt érintkezővel ellátott konnektorra van szükség. Ha nincs a közelben, akkor a megfelelő helyre felszerelhetünk egy konnektort. Az is lényeges, hogy a munka során ellenőrizzük az összes vezetéket. Ne feledjük, hogy helytelen csatlakoztatás esetén a gyártó nem vállal felelősséget az anyagi, illetve a testi épségben okozott károkért. A főzőlap bekötése során könnyű hibázni. A tápkábelek rossz keresztmetszete vagy a rossz aljzat is komoly, néha végzetes problémákat okozhat.

Áram védőkapcsoló vagy Fi relé bekötése házilag

A modern ember élete elképzelhetetlennek tűnik elektromos készülékek nélkül. A bojlerek, mosógépek, mosogatógépek, vízforralók stb. megbízható segítőkké váltak a mindennapi életben. Az a tény, hogy potenciálisan életveszélyesek, nem széles körben ismert. Ennek elkerülése érdekében léteznek biztonsági eszközök, mint például az áram védőkapcsolók. Ezek célja a rövidzárlat és a túlzott feszültség elleni védelem.

Egy kis hozzáértéssel a Fi relé bekötése házilag is megoldható, így a háztartási berendezések védve lesznek a fentebb említett kellemetlenségektől. Ha a Fi relé bekötése házilag történik, akkor a legfontosabb, hogy mindent helyesen és az utasításoknak megfelelően végezzünk. Először ellenőrizzük az áram védőkapcsoló burkolatát a hibák és sérülések szempontjából, ugyanis a burkolat bármilyen repedése a termék meghibásodását okozhatja. Majd kapcsoljuk ki a ház áramellátását és ellenőrizzük, hogy nincs-e feszültség a hálózaton. Ezután jöhet a Fi relé bekötése házilag, a burkolaton található kapcsolási rajz szerint.