Gin sokféle összetevővel

gin

Létezik olyan alkoholos ital, amit gabona (búza vagy árpa) alapú desztillációval állítanak elő. Ez a gin, amit az előbb említett desztilláció után, további eljárással úgy hoznak létre, hogy a növényi anyagokat vízzel együtt adagolják a kívánt ízek eléréséig. Ahhoz, hogy így nevezzük, a borókabogyó ízének kell uralkodnia.

A boróka egyfajta aromás „gyümölcs”, ami a borókafák ágain nő. Ezek különböző stílusúak és ízűek lehetnek. Ennek megfelelően, az italt különféle gyógynövényekkel, botanikai anyagokkal és fűszerekkel lehet átitatni. Általános növényei a citrusfélék, a magvak és a rozmaring. Lényegében tiszta etanol, majd az újra desztillációnak nevezett eljárással ízeket adnak hozzá. Sokan kérdezik, hogy készülhet-e gin vodkából?

Ez a hagyományos módszer a leginkább elterjedt. Az alapszeszt egy edénybe helyezik a borókabogyóval és más növényekkel együtt. Ez az alapszesz lehet például a vodka is. Ezután a növényi anyagokat 48 órán át áztatják. Egyes gyártók azonban szinte azonnal lepárolják a folyadékot.