Ezért szeretik a Honfoglaló társasjátékot!

honfoglaló társasjáték

Akik a 90-es években voltak fiatalok, biztosan sok számítógépes játékra emlékeznek. Az egyik ilyen volt a Honfoglaló társasjáték, ami akkor még csak gépi formájában létezett, de nagyon felkapott volt. Ma már papíron is beszerezhetjük, viszont ez a feladatokon nem változtat. A dobozban egy olyan táblát kapunk, aminek két arca van, így két különböző pályát tudunk megcsinálni.

Az egyik oldalon Magyarország vaktérképét látjuk, a másikon pedig a világot. Mi döntjük el, hogy mit akarunk elérni, így lehetünk híres hunok vagy világhódítók. Ahhoz, hogy mi nyerjünk, egyszerre szükségünk lesz szerencsére, tudásra és stratégiára. A húzható kártyákon különböző kérdések vannak és az nyer, aki a legjobban tud rájuk válaszolni. A kérdések szintjéből kifolyólag nem érdemes 10 éves kor alatt játszani a Honfoglaló társasjátékkal. Az internetes társához hasonlóan, itt is találkozunk olyan kérdésekkel, ahol tippeléssel is tudunk nyerni, itt lép képbe a szerencse. Általában két játékossal lehet kezdeni, de az sem gond, ha akár 10 személy vesz részt. Ebben az esetben érdemes a nagyobb térképpel játszani, mivel a Magyarországon elfoglalható megyék száma sokkal kevesebb. A Honfoglaló társasjáték egyszerre izgalmas és szórakoztató.

Előny, ha a felek rendelkeznek valamilyen tudással, mivel így sokkal könnyebben tudják megválaszolni a kérdéseket, viszont a tippelésnél is garantált a biztos nevetés. A Honfoglaló társasjáték kevesebb mint 7000 Ft és akár egész estén át tartó szórakozást nyújt az egész családnak. Ne hagyjuk, hogy az elkövetkező hónapokban unatkozzunk itthon, hanem kezdjük el a játékot még ma!