Ekcéma kezelése házilag illatanyagoktól mentes kenőcsökkel

ekcéma kezelése házilag

Erre a bőrbetegségre sajnos nincs teljes gyógymód. Az ilyen állapot váltakozik a tünetmentes és a súlyosbodási időszakok között, amikor a tünetek komoly kellemetlenségeket okozhatnak és akadályozhatják a normális életet. Az ekcéma kezelése házilag olyan céllal történik, ami a tünetek csökkentését, a bőr gyógyulását és a további károsodás megelőzését, valamint a gyógyulási időszakok meghosszabbítását eredményezi. A gyógyszerek, a hidratáló kezelések és az otthoni bőrápolási eljárások hatékony részét képezik ennek a csomagnak.

A szakértők szerint, a pozitív eredmények nem azonnal, hanem 1-2 hónapos, hetente többször végzett kezelés után érhetőek el. Az ekcéma kezelése házilag az esetek 70%-nál hatásos. Az orvoshoz fordulás mellett, a házi szerek csökkentik a viszketést és mérsékelik a gyógyszerek szedésének szükségességét. Ha Ön is hasonló betegséggel küzd, fontos, hogy az ekcéma kezelése házilag során gyakran hidratálja a bőrét olyan kenőcsökkel, krémekkel és testápolókkal, amelyek nem tartalmaznak alkoholt, illatanyagokat vagy színezékeket.

A feketeköményolaj hatása és egészségügyi előnyei

Egyiptomban ezt a növényi kivonatot még mindig a fáraók aranyának nevezik. A feketeköményolaj hatása a terápiás tulajdonságainak köszönhetően, már több mint 2000 éve ismert a gyógyászatban. A tudósok felfedezték, hogy a termék egy ritka, timokinon nevű anyagot tartalmaz. Ez egy erős antioxidáns, ami gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és tanulmányok szerint védi az agy egészségét, de még a rák több fajtájának kezelésében is segíthet. Habár a feketeköményolaj hatása még mindig tanulmányozás alatt van, de az már ismert, hogy az emberi egészségre nézve nagy előnyökkel járhat.

Erősíti az immunrendszert, segít csökkenteni az allergiát, csökkenti a túlsúlyt és küzd a magas vérnyomás ellen. Emellett antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, lázcsillapító és gombaellenes hatása van, sőt, javítja az immunitást is. Az antioxidáns timokinon, a termék fő összetevője, a vizsgálatok szerint rendkívül hatékony a férfi meddőség kezelésében. A feketeköményolaj hatása miatt, mindenképpen érdemes beiktatni a hasonló problémával küzdő férfiak étrendjébe.