Egyszerű, de nagyszerű a mobil klíma

Hatékony mobil klíma

A lakás olyan helyiségeiben, ahol nem sok időt töltünk, felesleges egy hagyományos légkondicionáló készülék felszerelése. Hagyományos alatt a split rendszert alkalmazó klímák értendőek, mivel ezek a leginkább elterjedtek az egész világon.

Két részből állnak, egy külső és egy belső fix egységből. Viszont a mobil klíma elhelyezhető az épület azon részén, ahol csak igény van rá.

Manapság ezek a berendezések már sokkal energiatakarékosabbnak számítanak, mint néhány évvel ezelőtt és a mérnököknek sikerült megoldaniuk a zajszint csökkentést is a mobil klíma esetében, ugyanis ez jelentette az egyik legnagyobb hátrányát, mivel egyetlen egységben kapott helyet a kondenzátor, a párologtató, illetve a kompresszor.

A mobil klíma egyértelmű előnyét a mobilitása jelenti, azonban valamivel gyengébb teljesítményre és némileg hangosabb működésre számíthatunk, mint egy split típusnál. A konyhában vagy az olyan szobákban, ahol kevés időt töltünk, tökéletes megoldást jelenthet a mobil klíma, továbbá a kedvező ár-érték arány is sokaknak csábító lehet.