Az édesburgonya sütőben is kiváló lesz

édesburgonya sütőben

A batáta vagy a kumara szó nem biztos, hogy mindenkinek ismerős vagy jelent valamit. Ez egy növényfaj, amit a gumójáért termesztenek és jól kivitelezve nagyon finom. A másik nevét többen ismerik és az édesburgonya sütőben elkészítve különleges, ráadásul gyorsan és egyszerűen megalkotható. Ha nincs időnk egyébre, akkor ez jó választás, kockára vagy hasábokra szeletelve, fűszerezve ízletes és laktató. Ez a gumó azért is lenyűgöző, mert gazdag béta-karotinban, vasban, káliumban, C, B2, B6, E vitaminokban, emellett a többi zöldségféléhez képest, sok fehérjét tartalmaz.

Délkelet-Ázsiában a leveleit is fogyasztják, mert abban még több a vitamin. Mi, ha ki akarjuk próbálni, hogy milyen remek az édesburgonya sütőben, kezdjünk neki mielőbb, mert szeretni fogjuk! Előállíthatjuk párolva, grillezve, főzve, pürésítve, de édességet, süteményt vagy lepényt is csinálhatunk belőle. A torta fantasztikus, ezt többen is állítják és kreáltak már belőle brownie-t, puszedlit, palacsintát, szintén nagy sikerrel. Az édesburgonya sütőben elkészíthető húsok mellé köretként, de magában is finom. Az íze alapból a sütőtökhöz vagy a gesztenyéhez hasonlítható és a neve ellenére nem burgonyafajta, hanem a szulákfélék családjába tartozik.

Igyekezzünk közepes példányokat vásárolni belőle, akkor biztosan nem lesz fás és fontos, hogy hűtőbe ne tegyük, mert megkeseredik. Ha felvágjuk hasábokra és befűszerezzük, az édesburgonya sütőben sütve az egyik kedvenc nassolnivalónk lesz és nem fogjuk tudni abbahagyni a majszolást.