A Steiger soha nem hagy cserben

Steiger

Az agrárterületeken használt gépek úgy lettek kifejlesztve, hogy akár az egész napos munkát hidegben, melegben, sőt, még esőben is bírják. A piacon már rengeteg márkával találkozhatunk, azonban a Steiger az, ami kiemelkedően megbízható. Amennyiben ilyen traktort választunk a munkálatainkhoz, akkor megbizonyosodhatunk arról, hogy évtizedekig példátlanul áll majd a szolgálatunkban.

Bizonyára kevesen tudják, hogy az alapvetően amerikai cégnek magyar vonatkozásai is vannak, méghozzá az egyik legismertebb traktor esetében, a Rába-Steigerben, ami kultikus erőgéppé nőtte ki magát Magyarországon. Az internet csodás világában még mindig találhatunk pár sárga példányt a 70-es évekből, habár még másodkézből is aranyáron.

Manapság a cég már olyan bivalyerős darabok gyártására szakosodott, mint amilyen a Case IH Steiger traktor is. Már az elöljáró adatokból is láthatjuk, hogy milyen elnyűhetetlen monstrummal állunk szemben. A traktor (gyártmánytól függően) akár 620 LE felszereltséggel is kapható, amit a 6 hengeres common-rail turbós motor tesz lehetővé.

A Steiger erőgépben található LE képes tökéletes összhangba lépni a több mint 20 tonnás súllyal, az összkerékhajtásnak is köszönhetően. Természetesen kényelmi funkciókat is találhatunk a Steiger traktorban, amit a légrugós ülésben, a légkondicionálóban, valamint az automata kormányzás előkészítésében tudunk megragadni. Arra viszont készüljünk fel, hogy egy ilyen traktor megvásárlásához, még használtan is, bizony alaposan ki kell nyitnunk a pénztárcánkat.