A női gyógypapucs a megelőzést is segíti

női gyógypapucs

Nagyon sokan küszködnek statikai lábbetegséggel, tehát olyan elváltozásokkal, ami a talp csontozatát érinti. Az ilyen problémák ellenére is rengeteg hölgy végez állómunkát, a hosszú órákat pedig női gyógypapucs nélkül bizony nehéz lenne elviselni. Olyan speciálisan kialakított lábbeliről van szó, ami különböző kényelmi funkciókkal és a láb problémáinak figyelembevételével készül. Természetesen szó sincs róla, hogy csak annak indokolt a női gyógypapucs viselése, akinek egészségügyi problémái vannak.

Ezek a végtelenül kényelmes lábbelik minden szempontból támogatják a láb anatómiáját, aki sokat van talpon mindenképp jobb érzéssel bújik ki a nap végén egy ilyenből. A weboldalunkon választható darabok mindegyike megfelel az ideális női gyógypapucs minden követelményének. Kissé magasított sarok, masszív belső talpél, állítható pántok, speciálisan kialakított talprész. Olyan elismert cégek termékeit találja meg nálunk, mint a Tamaris, Rieker, Marco Tozzi. Mérettáblázatunk segítségével a választás is könnyebb lehet.

Mi alapján válasszunk női túracipőt?

Különböző alkalmakhoz különböző öltözék és természetesen hozzáillő lábbeli illik. A megfelelő női túracipő kiválasztása azonban nem is annyira egyszerű. Nem elég ugyanis, hogy kényelmes legyen. A sportcipőket is jólesik hordani, de azokat úgy alakították ki, hogy futás vagy egyéb aerob mozgás végzésekor támogassa a talpunkat, amennyire csak lehet. A női túracipő viszont más szempontoknak is meg kell feleljen. Elsősorban feltételezzük, hogy egyenetlen terepen lesz rá szükség és néha harmattól vagy eső után nedves növényzettől kell óvnia a lábat. Ugyanakkor, a kiváló belső nedvesség elvezetése is a feladata.

A női túracipő talpkialakítása a terep nehézségétől függ. Ezt különböző betűkkel jelzik. Az „A” jelzésű utcai viselethez is megfelelő, könnyű kirándulásokon használható, míg az „E” jelzés már a különösen extrém terepen, sziklamászáshoz teszi ideálissá a talpkialakítást. Weboldalunkon könnyen kiválaszthatja mindenki a számára megfelelő darabot.