A kézbe simuló cognac pohár

Cognac

Az évek alatt az alkoholok száma bizony jelentősen növekedett, azonban a különféle poharakról egyszerűen megállapítható az italok fajtája. A cognac felismerésére is ez a tendencia jellemző, hiszen minden tekintetben egyedi pohárral állunk szemben.

Aki kicsit is ért az alkoholos tartalmú italokhoz, az tudja, hogy szinte minden szesz másképpen fogyasztandó. Az olyan előkelőnek számító italokat, mint amilyen például a whiskey, általában tisztán szolgálják fel, többnyire jég nélkül, hogy elkerüljék a vizesedést.

A cognac esetében a régebbi évjáratú nedűknél „tilos” a jéggel való hígítás, ugyanis ez nagyon könnyen el tudja venni az italra jellemző markáns íz-világot. A poharat tekintve, a legtöbb esetben egy kissé tulipán alakú, üvegből készült darabot választanak, rövid talppal.

Hiszen a cognac a tenyér ölelésétől nyert szobahőmérsékleten képes kibocsátani magából a legtöbb aromát, ezzel téve igazán fenségessé az italt. Amennyiben Ön is betartja a pohárra vonatkozó szabályokat a cognac fogyasztása közben, feledhetetlen élményben lesz része.