A Jagermeister rövid bemutatása

Jagermeister

Ez a német szeszesital, export tekintetében a hazájában a legsikeresebbnek nevezhető. A Jagermeister alkoholtartalma átlagosnak mondható, a maga 35 százalékával. A fogyasztása jéghidegen, tisztán vagy más italokkal keverve ajánlott. Ilyen lehet például a kóla, a narancslé, esetleg az extrémebb változatokat kedvelő emberek keverhetik kakaóval, tejjel, kókusztejjel, energiaitallal és sörrel is.

Az ital 56 különféle gyógynövényt tartalmaz, ezért a népszerűsége nem véletlen. A receptje 1934 óta létezik, amit féltve őriznek a mai napig. A Jagermeister magyarul vadászmestert jelent, ami kicsit sem véletlen, hiszen az ital megálmodója Curt Mast imádott vadászni, ezért a névválasztás nem okozott neki túl nagy fejtörést.

A logója Szent Hubertus legendájára utal. Ez a gyönyörű logó egy szarvas fejet ábrázol az agancsai között egy fénylő kereszttel, amit a legenda szerint Szent Hubertus egy vadászat alkalmával látott meg. A Jagermeister a szép kiszerelése mellett, finom és különleges ízű ital, amit világszerte fogyasztanak.