A fogfehérítésről bővebben

Fogfehérítés gyakorlatilag
Fogfehérítés gyakorlatilag

A fogfehérítés a fogászat kozmetikai irányultságú szolgáltatása. A dohányzás, a kávé, az élelmiszerekben manapság nagy mértékben előforduló színezőanyagok, a tea illetve néhány gyógyszer okozzák a fogaink akár több árnyalattal való elszíneződését.

A fogfehérítés gyakorlatilag bárkinél elvégezhető, kivételek természetesen a kisgyermekek, a várandós nők és a kismamák, náluk a fogfehérítés nem ajánlott. A fogfehérítés egyik feltétele, hogy a páciens ne rendelkezzen szuvas fogakkal, illetve hibás záródású koronákkal. Ezen kívül minden olyan személy részt vehet fogfehérítésen, aki rendelkezik szabad másfél- két órával.

Mai tudásunk szerint semmiféle mellékhatással nem rendelkezik, bár előfordulhat, hogy a professzionális fogfehérítés után a pácienseknél jelentkezhet átmenetileg enyhe fogérzékenység. Elvégzése után tartós eredményre számíthatunk, mely akár 1-2 évig is látható marad, bár ajánlott évente egyszer egy fenntartó kezelést végezni. Mindezek mellett, ha Ön otthon is több időt szán a szája, illetve fogai higiéniájára, az eredmény hosszabb ideig marad látványos. Fontos, hogy helyes fogmosási technikát használjon, és évente legalább egy alkalommal vegyen részt professzionális szájhigiéniás kezelésen. Ez azért is hasznos lehet, mert fogorvosa időben felfedezheti a kezdődő szuvasodásokat és más beavatkozást igénylő elváltozásokat.

Miért fontos, hogy mindezt szakember végezze? Azért mert magát a fehérítést meg kell, előzze egy professzionális fogtisztítás, melyet csak fogorvos vagy klinikai fogászati higiénikus végezhet el. Emellett a fehérítést meg kell, előzze a fogak átvizsgálása, illetve szükség szerint azok ellátása. Ezen felül a szakorvos minden esetben szájüregi vizsgálatot is végez, mely során kiszűrhetőek a szájüregi daganatos elváltozások. A professzionális fogfehérítés higiénikus viszonyokat kíván, melyek egy orvosi rendelőben adottak.

Ha Ön úgy dönt, hogy itt az ideje a fogfehérítésnek, mindenképp forduljon szakemberhez.