Legyen tisztában a gyermek kerékpár méretekkel!

Gyermek kerékpár méretek

Ha a gyermekének szeretne beszerezni egy bicajt, akkor kulcsfontosságú, hogy a megfelelő méretre essen a választása. A tapasztalatok szerint, a 12-es gyerek bicikli már 2-4 éves kortól is használható. A gyerkőcök már egészen kicsi korukban meg tudnak tanulni kerékpározni, ami annak köszönhető, hogy ez szinte ugyanolyan ösztönösen történik, mint például az úszás. A megfelelő méretű bringa kiválasztása nagy segítséget nyújthat a gyermeknek, hiszen a gyakorlásban az is akadályozhatja, ha az eszköz túl nagy és az is, ha túl kicsi.

A 12-es gyerek bicikli éppen ideális váz- és kormánymagassággal rendelkezik ahhoz, hogy a kicsik kényelmesen tudjanak száguldozni velük. Az életkor mellett, azt is érdemes figyelembe venni, hogy mekkora a gyermek belső lábhossza, ami a combtőtől a talpig terjedő távolságot jelenti. A 12-es gyerek bicikli akkor ajánlott, ha ez az érték 35-42 cm között van. Ha 42 cm-nél nagyobb, akkor érdemes inkább egy 16-os kerékpárt választani, hiszen már elég magas ahhoz, hogy a nagyobb váz- és kormánymagasságú eszközt használja. Mielőtt vásárlásra kerülne sor, érdemes tisztában lenni vele, hogy milyen gyermek kerékpár méretek léteznek. Ezek ismeretében könnyen el tudja dönteni, hogy melyik az ideális választás. Képzelje el, hogy mekkora csalódás lenne a gyerkőcnek, hogy miután megkapja a hőn áhított bringát, nem tud felülni rá? Ez elég kellemetlen szituáció lenne mindkettőjüknek. Éppen ezért érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen méretű eszközt vásárol.

Az egyes modellekre vonatkozó paraméterekről a termékoldalon tájékozódhat, ahol többek között az is fel van tűntetve, hogy az adott típus használata hány éves kortól ajánlott. A gyermek kerékpár méretek az általános szabványoknak megfelelően kerültek kialakításra. A tesztek bebizonyították, hogy a megjelölt korosztálynak az adott bicaj maximális kényelem mellett, könnyen használható. Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a könnyű tekerhetőség attól is függ, hogy milyen minőségű alkatrészekből áll a kétkerekű.

Print Friendly, PDF & Email