Görögdinnyés Anguria koktélszirup

Koktélszirup

Sokan a szörpöket szirupoknak hívják, azonban ez nem pontos és helytálló. A szörp ugyanis valamivel hígabb, és nem is annyira édes, mint a koktélszirup. Az arab eredetű, de már sok nyelvben használt szirup szó a magyarban is több dolgot jelentett régen. Először is használták arra, ha valamilyen sűrű, cukros oldatot szerettek volna megnevezni, vagy például kanalas orvosságot vettek be, ami sűrű és édes ízű volt.

Manapság már a szirup inkább valamilyen gyümölcsös ízű koktélokat, édességeket vagy fagylaltokat megédesítő termék. A gourmania.hu weboldalon Ön is megtekintheti a görögdinnyével készült koktélszirupot, ami ilyenkor nyáron tökéletes választás a vaníliafagylalt tetejére. Ráadásul, ha hűsítő dinnyés italt szeretne készíteni a barátainak, akkor íme egy ínyenc recept! Megfelelő mennyiségű vízbe öntsön a görögdinnyés koktélszirupból, tegyen hozzá citromlevet, keverjen bele mentalevelet és hagyja állni néhány órán keresztül. Felszolgálásnál még gránátalmamagot is szórhat a poharak aljába.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás